Over ons

Dalton Distribution is een afdeling van de filmvereniging Fonk vzw (www.fonk.be). Deze filmdistributiewerking is gegroeid is uit de werking van het documentaire filmfestival DOCVILLE en het Kortfilmfestival Leuven. Dalton Distribution focust zoch dan ook in hoofdzaak op de verdeling documentaire langspeelfilms en kortfilms. Het doel van de organisatie is deze genres een zo breed mogelijke verdeling en een zo breed mogelijk publiek geven via alle reguliere kanalen. Dalton verdeelt films voor zaalvertoningen, brengt blurays/dvd's uit, verspreid films via video-on-demand platformen en streamingdiensten en verkoopt films aan TV-kanalen.


IN DE ZALEN De zaaldistributie is de speerpunt van de werking. Een carrière van een film start doorgaans hier. Dalton verdeelt films naar allle types bioscopen (zowel arthouses als multiplexen), naar cultuurcentra en kunstencentra, filmclubs, filmfestivals, evenementen e.d.m.

DVD/BLURAY Dalton Distribution brengt regelmatig kortfilms en documentaires uit op de DVD of bluray. Jaarlijks worden de beste Vlaamse kortfilms uitgebracht op DVD & BluRay onder het label Selected Shorts. Alle Dalton DVD uitgaves zijn te verkrijgen in reguliere fysieke en online dvd shops. Je kan ook rechtstreeks bij Dalton zelf aankopen, en wel via www.daltonshop.be

VIDEO ON DEMAND / DALTON.BE Dalton Distribution verdeelt films naar de bestaande VOD of streaming-platforms en runt daarnaast ook een eigen streaming platform: www.dalton.be. Dit paltform bevat quasi alle films uit de Dalton-catalogus, maar ook meer dan dat. I.s.m. de collega's van J.E.F. en Mooov biedt Dalton.be ook een mooi aanbod wereldcinema en jeugdfilm. De sterke link met DOCVILLE, Kortfilmfestival, J.E.F./Jeugdfilmfestival en Mooov maakt van Dalton.be een uniek platfom met als baseline "haal een filmfestival in huis".

TV Dalton Distribution werkt nauw samen met verschillende televisiezenders in België en Nederland.

DALTON DISTRIBUTION IN NEDERLAND Sinds de oprichting heeft Dalton Distribution een nauwe samenwerking met enkele Nederlandse filmdistributeurs.