in de zalen
vanaf 3.07.2020
Bitterzoetdocumentaire
Jaan Stevens , Michiel Venmans • 2020 • België • 85 min.
Groots in het klein en prachtig gedaan. - VPRO

In januari verscheen Bitterzoet, het vierde album van de Nederlandse artieste Eefje de Visser. Door de coronacrisis viel de promotour voor de plaat in het water. Maar Eefje en haar Belgisch-Nederlandse band waren in topvorm en verrassen hun fans met een unieke concertfilm: Bitterzoet. De film is meer dan enkel de registratie van een live sessie: de opnames vinden plaats in De Robot Studios, een Gentse loft bestaande uit één grote ruimte waarin Eefje werkt, slaapt en leeft met haar man en muzikale wederhelft Pieterjan. De hele film ademt de eigenheid en de esthetiek van de groep en maakt van Bitterzoet een tijdloze en erg persoonlijke film.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Engels

regisseur: Jaan Stevens , Michiel Venmans
cast: Eefje de Visser
productie: Robot Studios Gent
muziek: Eefje de Visser

Boek deze film
"Groots in het klein, dus, en prachtig gedaan. De film laat vooral een band zien die zijn show perfect heeft uitgedacht en klaar is om de poppodia en festivals compleet omver te blazen."
VPRO
"Een professioneel aangepakte, perfecte registratie van een fantastische performance van een topmuzikante in haar prime."
Oor
"Het woord ‘concertfilm’ dekt de lading. Ze heeft een manier gevonden om een bejubeld album te reïncarneren in een gestileerd hebbeding."
De Morgen
VIDEO ON DEMAND
24.07.2020
IN DE ZALEN
3.07.2020