in de zalen
vanaf 2.07.2013
Marwencoldocumentaire
Jeff Malmberg • 2010 • Verenigde Staten • 83 min.
Mark Hogancamp wordt bij een caféruzie zwaar toegetakeld. Als bij wonder overleeft hij het geweld, maar Mark is getekend voor het leven. Bij wijze van auto-therapie en als vlucht uit de harde realiteit, ontwikkelt Mark een vreemde hobby: hij bouwt obsessief aan een speelgoeddorp, bevolkt door Barbie’s en G.I.Joe-poppen.

Mark Hogancamp wordt bij een caféruzie zwaar toegetakeld. Als bij wonder overleeft hij het geweld, maar Mark is getekend voor het leven. Bij wijze van auto-therapie en als vlucht uit de harde realiteit, ontwikkelt Mark een vreemde hobby: hij bouwt obsessief aan een speelgoeddorp, bevolkt door Barbie’s en G.I.Joe-poppen. Hij doopt het dorpje 'Marwencol' en situeert het in België tijdens de WOII. Mark fantaseert oorlogsverhalen, waarin pijnlijke herinneringen uit het verleden en gefantaseerde gebeurtenissen naadloos worden verweven. Vrienden, kennissen en buren krijgen ieder hun eigen pop en een rol in Marks verhalen. Mark fotografeert bovendien de verschillende scènes en creëert zo als het ware storyboards van een fictieve film. Op een dag krijgt een hippe New Yorkse kunstgalerij de foto’s onder ogen en wil ze exposeren. Mark komt zo in een heel nieuwe, hem onbekende wereld terecht…

EN/ Mark Hogancamp was severely injured in a bar fight with five men. He now suffers from a serious type of memory loss. By means of revalidation, he sets out to build Marwencol, a miniature Belgian town in the Second World War, inhabited by Barbie dolls and G.I. Joes. For Mark, this fantasy world is an escape from the chaos of reality. When a New York art gallery picks up on his work, he blossoms.

gesproken taal:Engels
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Jeff Malmberg
productie: Jeff Malmberg, Tom Putnam, Matt Radecki, Chris Shellen, Kevin Walsh, The Cinema Guild
muziek: Ash Black Bufflo

DOWNLOADS

Grand Jury Award, SXSW Film Festival, 2010
Cinematic Vision Award, Silverdocs, 2010
HBO Emerging Artist Award, Hot Docs, 2010
Grand Jury Award, Seattle International Film Festival, 2010
Special Jury Award, International Film Festival Boston, 2010
Best International Documentary, DOCVILLE, 2011
OP DVD
2.07.2013
Koop deze film op DVD
IN DE ZALEN
2.07.2013