in de zalen
vanaf 18.04.2018
Wien is 't Hof van Commerce?documentaire
Kristof Michiels • 2018 • België • 72 min.
"Een mini-meesterwerk" - ★★★★ De Morgen
Kowlier, Buyse en DJ 4T4; drie namen die al twintig jaar weerklinken aan het firmament van de Vlaamse hiphop en rap onder de naam ’t Hof van Commerce. Maar wien is ’t Hof van Commerce?’

Naar aanleiding van het twintig jarig bestaan van 't Hof stelt DJ 4T4 zich de vraag 'Wie is het Hof van Commerce nu eigenlijk?'. ‘Wien is ’t Hof van Commerce?’ is een denderende rollercoaster vol muziek en visuele mash-ups over twee decennia ’t Hof. Als rode draad doorheen de film dezelfde geestigheid en zelfrelativering die de band al jaren typeert. Bij twintig jaar ’t Hof van Commerce hoort uiteraard ook een terugblik, met (meestal) uiterst ernstige en documentaire waardige bijdrages van o.a. Wim Willaert, Wim Opbrouck, Wannes Cappelle, Discobar Galaxie, Bent Van Looy, Bruno Vandenbroecke, Eddy Merckx, Coely, en vele andere grote en minder grote fans en compagnons de route van ’t Hof. ‘Wien is ’t Hof van Commerce’ een opzwepende trip die je katapulteert door twintig jaar Vlaamse hip hop en showbizz.

'Wien is 't Hof van Commerce?' is het langspeeldebuut van DJ 4T4 aka Kristof Michiels. De film ging in première op DOCVILLE en werd daar warm onthaald door muziek én documentairefans.

gesproken taal:Nederlands, West-Vlaams
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Engels

regisseur: Kristof Michiels
cast: Flip Kowlier, Kristof Michiels, Serge Buyse
productie: Kristof Michiels
dop: Kristof Michiels
montage: Kristof Michiels
muziek: 't Hof van Commerce

DOWNLOADS
Met de ogen dicht is Wien is 't Hof van Commerce zo'n luistermix waar duidelijk honderden uren handenarbeid zijn ingekropen. Reken daar nog eens de beelden bij, en je krijgt een mini-meesterwerk.
De Morgen
Het revolutionairste is dat je in elke seconde voelt dat de film gemaakt is door een dj. (…) een zinderende visuele mix waarin zelfs een haperend testbeeld tot een esthetische ervaring wordt verheven.
De Standaard
Het resultaat is een hilarische langspeelfilm die zich voordoet als een documentaire, met muziek van 't Hof als rode draad.
Humo
In 'Wien is 't Hof van Commerce?' gaat Kristof Michiels (DJ 4T4) op zoek naar de identiteit van de band, met een pak bekende koppen én de vertrouwde scheut zelfrelativering
Knack KW
Officiële Selectie, DOCVILLE, 2018
VIDEO ON DEMAND
12.06.2018
Bekijk de film op VOD
OP DVD
12.06.2018
Koop de film op DVD
IN DE ZALEN
18.04.2018