in de zalen
vanaf 1.10.2014
What about Eric?documentaire
Lennart Stuyck, Ruben Vermeersch • 2014 • België • 52 min.
Met flitsen van grootsheid - HUMO

De energieke Eric Kabongo, een jonge Congolese Belg, droomt van een muziekcarrière. Onder het alias ‘Krazy-E’ probeert hij naam voor zichzelf te maken. Zijn droom komt echter in conflict met de harde realiteit en een verleden dat hem achtervolgt. What about Eric? maakt een reis doorheen het hoofd van Eric, de plaats waar droom en realiteit samenkomen en frustratie in enkele tellen kan omslaan in woede. Een beklijvend portret van een antiheld op een kruispunt in zijn leven.

What about Eric? maakt een reis doorheen het hoofd van Eric, de plaats waar droom en realiteit samenkomen en frustratie in enkele tellen kan omslaan in woede. Een beklijvend portret van een antiheld op een kruispunt in zijn leven.

EN/ Energetic Eric Kabongo, a young Congolese Belgian, dreams of a career in music. Using the alias "Krazy - E “, he tries to make a name for himself. His dream comes into conflict with the harsh reality and a past that haunts him. “What about Eric?” travels through Eric’s mind, a place where dreams and reality meet and frustration can turn into anger in a second. A captivating portrait of an anti-hero at a crossroads in his life.

gesproken taal:Nederlands, Engels, Frans
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Lennart Stuyck, Ruben Vermeersch
cast: Eric Kabongo
productie: Hendrik Verthé, Kobe Van Steenberghe
muziek: Raf Keunen

Lennart Stuyck en Ruben Vermeersch, twee jonge debutanten, stappen hiermee langs de voordeur de wereld van de Vlaamse documentaire binnen. Ze verdienen uw volle aandacht.
De Standaard
Met flitsen van grootsheid (..) De camera plakt voortdurend op de huid van iedereen die zich in de buurt waagt (..) maar slaagt er tegelijkertijd toch in subtiel te blijven. Realiteit geschoten als fictie.
HUMO
Een diepgaande karakterstudie (…) Op een filmische manier worden de ambities, dromen en frustraties van Eric belicht en krijgt het gevecht voor erkenning een gezicht.
Canvas

Beste Belgische Documentaire, DOCVILLE, 2014
Ensor voor Beste Belgische Documentaire, 2014
OP DVD
1.05.2015
Koop deze film op DVD
IN DE ZALEN
1.10.2014