in de zalen
vanaf 25.10.2017
We Margieladocumentaire
mint film office • 2017 • Nederland • 99 min.
Een absolute aanrader
In 1988 begint de Belgische modeontwerper Martin Margiela samen met zijn zakelijke partner Jenny Meirens, Maison Martin Margiela...

In 1988 begint de Belgische modeontwerper Martin Margiela samen met zijn zakelijke partner Jenny Meirens, Maison Martin Margiela. De ontwerpen vallen op door creativiteit, lef en visie. Toen door het wereldwijde succes Maison Margiela uitgroeide tot een groot modehuis, besloten de twee oprichters om uit het bedrijf te stappen en in de anonimiteit te verdwijnen. Werknemers en fans bleven verweesd achter. Een film over mode maar ook over integriteit en het lef om radicale keuzes te maken.

In We Margiela praten Meirens en leden van het creatieve team openlijk over de creatieve processen, de aanpak en de bijzondere filosofie van het huis. Diepgaande interviews en uniek archiefmateriaal geven een fascinerend beeld van het ontstaan en de uiteindelijke verkoop van dit gesloten en mysterieuze huis. Ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten, wist modehuis Maison Martin Margiela uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen van de twintigste eeuw.

De filmmakers gaan op zoek naar de impact van het werk van Margiela op de huidige modewereld. De unieke innovaties van het modehuis – zoals anonimiteit, hergebruik, het ‘wij’ versus het ‘ik’ – zijn voor veel creatieve makers nog steeds centrale concepten. In de film komt naar voren dat veel iconische beelden en inzichten van het modehuis tot stand kwamen door toeval en intuïtie, niet door vooropgezette plannen. Het modehuis werd geleid door een sterk ‘gut feeling’ en een groot plezier in het nemen van creatieve risico’s.

gesproken taal:Nederlands, Engels
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: mint film office
cast: Madeleine Berkhemer
productie: mint film office

Boek deze film
DOWNLOADS
PERSMAP
Overzichtelijke en persoonlijke ode aan de creativiteit en toewijding van het modecollectief.
Filmmagie
De film exploreert de stempel die het [label] onmiskenbaar heeft gedrukt op het modelandschap
Vice Magazine
Een absolute aanrader
Selectief
Raising questions of originality, authorship, and authenticity, We Margiela is a brilliant, intimate look at one of fashion’s most fabled houses.
Dazed and Confused Magazine
IN DE ZALEN
25.10.2017