in de zalen
vanaf 1.08.2021
Tussen onsdocumentaire
Vincent Everaerts, Sam Geyskens, Lander Haverals • 2021 • België • 61 min.
Drie ouder-kind verhalen die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt?

Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader?

Valerie is al vele jaren zwaar verslaafd aan medicijnen en heeft met een overdosis medicatie geprobeerd om een einde aan haar leven te maken. Haar zoon Charlie weigert om haar op te zoeken in het ziekenhuis, maar Valerie wil er deze keer alles aan doen om te bewijzen dat ze alsnog een goede en nuchtere oma kan zijn voor Charlie’s zoontje Selie, het enige lichtpuntje in haar door verslaving en depressie getekende leven. Gevangen tussen een verontrustend verleden en een ietwat hoopvolle toekomst, ontmoeten moeder en zoon elkaar weer. Durft hij het aan om haar opnieuw te vergeven en te hopen op een betere toekomst?

De jarenlange alcoholverslaving van Joris heeft een spoor van agressie, vernieling en gebroken relaties nagelaten. Met sommige mensen die hij enorm veel schade en leed heeft toegebracht heeft hij ondertussen opnieuw contact gehad, anderen hebben hem voorgoed de rug toegekeerd en met nog anderen durft hij zelf geen contact meer te zoeken. Zijn dochters Sam en Fie zijn nu zijn grootste motivatie om het nu beter te doen. Meer dan ooit wil hij terug de vader zijn die ze verdienen. Maar zullen zijn dochters zich ooit terug helemaal veilig kunnen voelen bij hun vader?

Hugo telt met een bang hart de dagen af naar het moment waarop zijn zoon Arne zelfstandig in Gent gaat wonen. Arne is na een lang traject en verschillende opnames al twee jaar clean, maar is hij ondertussen wel sterk genoeg om ook aan alle verleidingen van een grootstad te kunnen weerstaan?

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Engels

regisseur: Vincent Everaerts, Sam Geyskens, Lander Haverals
productie: De chinezen, Harald Hauben, Sofie Despeer
dop: Jordan Vanschel
montage: Lotsje De Ridder
muziek: Sam Geyskens

Boek deze film

IN DE ZALEN
1.08.2021