in de zalen
vanaf 26.06.2019
Three Identical Strangersdocumentaire
Tim Wardle • 2018 • Verenigde Staten • 96 min.
Een spannende zit, met onverwachte en emotionele wendingen. ★★★★ - De Morgen
Three Identical Strangers heeft de eer te zijn om een van de “golden three” te zijn van 2018. Documentaires die meer dan 10 miljoen dollar aan de boxoffice in de States opbrengen. Een terechte publieksfavoriet.

Wanneer Bobby aan de universiteit start, wordt hij er met opmerkelijk veel liefde onthaald. Mensen zwaaien naar hem of vliegen hem om de hals. Een warm welkom waar hij helemaal niets van begrijpt. Niet veel later komt hij tot de schokkende verklaring. Bobby heeft een tweelingbroer: Eddy, die er een jaar eerder lessen volgde. Een buitengewone toevalligheid van het lot. Niet veel later wordt hun verhaal nog absurder wanneer er een derde broer blijkt te bestaan, David. De media smullen van dit uitzonderlijke verhaal. Maar na de vreugde en de verrassing komen er steeds meer vragen over hun scheiding.

Three Identical Strangers heeft de eer om een van de “golden three” te zijn van 2018. Documentaires die meer dan 10 miljoen dollar aan de boxoffice in de States opbrengen. Een terechte publieksfavoriet. Een aangrijpende blik op een hallucinant verhaal dat vragen opwerpt rond familiebanden en vrije wil, het nature-nurture debat en de ethiek van de wetenschap.

EN/ New York, 1980: Three complete strangers—Bobby Shafran, Eddy Galland, and David Kellman—make the astounding discovery that they are identical triplets. Separated at birth, adopted, and raised by three different families, the 19-year-olds are reunited by chance. Their story sets the tabloids on fire, and the triplets suddenly become famous around the world.

gesproken taal:Engels
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Tim Wardle
productie: Raw
dop: Tim Cragg
montage: Michael Harte
muziek: Paul Saunderson

Boek deze film
"Hij legt de surreële waarheid verrassend vernuftig bloot door zelfs getrainde docubingers een rad voor de ogen te draaien. (...) Een hoog OMG-gehalte."
Focus Knack
"Een opzienbarend verhaal, met meer dan één schokkende wending. (...) En toen ging het verhaal van geweldig naar ongelooflijk."
De Standaard

IN DE ZALEN
26.06.2019