in de zalen
vanaf 3.06.2014
Thank God it`s Fridaydocumentaire
Jan Beddegenoodts, Niel Iwens • 2012 • België, Israël, Palestina • 50 min.
Intense, persoonlijke en ontnuchterende documentaire. - De Standaard

Elke vrijdag organiseren de inwoners van het Palestijnse dorp Nabih Saleh een protestmars, die steevast met rubberkogels en traangas uit elkaar wordt gedreven. De reden voor het protest? De waterbron van het dorp, die in 2009 ingenomen werd door de Israëlische kolonie Halamish. Uiteraard gaat het meer dan om enkel de waterbron, het is een protest tegen de illegale bouw van Israëlische settlements.

Zonder kogelvrijvest of perskaart maar met een oprechte interesse in de mensen achter de eeuwigdurende Israëlisch-Palestijns conflict pendelde journalist/fotograaf en wereldreiziger Jan Beddegenoodts samen met cameraman Niel Iwens een jaar lang tussen de Israëlische nederzetting en het Palestijnse dorp. Ze focussen daarbij in de eerste plaats op de kinderen, voor wie 'oorlogje' niet enkel een spel is maar een dagdagelijkse realiteit en schetst zo een schrijnend beeld van hoe het is om op te groeien te midden van geweld en intimidatie. De soundtrack werd gecomponeerd door Brent Vanneste (Steak Number Eight), Nathan Daems en Johannes Verschaeve (The Van Jets).

EN/ Thank God it's Friday follows the daily life in the Palestinian village Nabi Saleh and the Opposite Israeli settlement Halamish. Day after day the protests are getting more intense and during a protest on a Friday in December, Mustafa Tamimi from Nabi Saleh got shot to death. When 'Thank God It's Friday' is finished the filmmakers return to organise a screening in Nabi Saleh and the settlement itself....

gesproken taal:Arabisch, Engels, Hebreeuws
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Engels

regisseur: Jan Beddegenoodts, Niel Iwens
productie: Jan Beddegenoodts
muziek: Brent Vanneste, Nathan Daems, Johannes Verschaeve

DOWNLOADS
Intense, persoonlijke en ontnuchterende documentaire.
De Standaard
Best Mid-Length Documentary, Human Rights Film Festival Buenos Aires, 2013
VIDEO ON DEMAND
1.12.2019
Bekijk deze film op Dalton.be
OP DVD
3.06.2014
Koop deze film op DVD
IN DE ZALEN
3.06.2014