in de zalen
vanaf 1.09.2013
Stap maar op mijn bezemsteel en andere verhaaltjeskinderfilm
Jan Lachauer, Max Lang • 2014 • Verenigd Koninkrijk • 50 min.
Een magisch verhaal voor de allerkleinsten over vriendschap en familie. Van de makers van De Gruffalo en Het Kind van de Gruffalo, gebaseerd op het populaire prentenboek 'Room on the Broom' van Julia Donaldson (tekst) en Axel Scheffler (tekeningen). De film won onder meer de Cristal voor Beste TV-productie op het Animatiefilmfestival van Annecy (2013).

Ook al is het soms krap, de lieve heks probeert altijd wel een plaatsje op haar bezem te vinden voor toevallige passagiers. Haar norse kat vindt dit niet zo leuk, maar het is dankzij de bevriende dieren dat de heks kan ontsnappen aan de gevaarlijke draak die haar achtervolgt. De heks beloont haar nieuwe vrienden met een gepaste verrassing!

Stap Maar op Mijn Bezemsteel wordt voorafgegaan door deze fijne woordeloze films:
De Mol aan Zee
De mol wil ook op vakantie en graaft zich enthousiast een weg richting strand. Daar aangekomen, wordt het zoeken naar een vrije plaats.
Prijs voor Beste Animatie op het International Student Film Festival in Mosc-kou.

De Kleine Vogel en het Blad
Een jonge vogel en het laatste blaadje van een boom dartelen samen door het besneeuwde bos. Een sluwe rode vos likt zijn lippen al af.
Geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn en won onder meer een Speciale Vermelding op het Animatiefilmfestival van Bradford.

Macropolis
Twee kapotte, piepende stukjes speelgoed ontsnappen uit de fabriek en belanden helemaal verlaten en alleen in een wereld die ze niet kennen…
Won onder meer de Irish Film and Television Awards 2013.

Kiekje
Een echtpaar vindt de perfecte plaats om dieren te fotograferen, maar ze missen alles wat zich recht onder hun neus afspeelt.
Winnaar van de KETNET-Prijs op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven (2012).

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:

regisseur: Jan Lachauer, Max Lang


IN DE ZALEN
1.09.2013