in de zalen
vanaf 22.09.2021
Silence of the Tidesdocumentaire
Pieter-Rim de Kroon • 2021 • Nederland • 103 min.
"Een docu die even gedurfd als ­poëtisch is." - De Standaard
Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het internationale werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

FR/ Le Silence des Temps est un portrait cinématographique intense qui se concentre sur la "respiration" continue de la région de la mer des Wadden. Un film qui respire avec les marées du site international du patrimoine mondial, l’une des plus grandes wetlands du monde, alors qu’elle explore la relation fragile entre l’homme et la nature. Un regard hypnotisant sur les cycles et les contrastes des saisons : la vie et la mort, la tempête et le silence, la masse et l’individu. Une méditation poétique sans voix off ni interview, sur fond de ciel, d’eau, de nuages, de vent, de brume et de lumière toujours changeante.

gesproken taal:Geen dialogen
beschikbare ondertiteling:

regisseur: Pieter-Rim de Kroon
productie: Annemiek van der Hell, Reinette van de Stadt, Windmill Film
dop: Dick Harrewijn
montage: Erik Disselhoff
muziek: Birgit Wildeman

Boek deze film
"Een technisch hoogstandje, gefilmd op een gloednieuw type camera, in CinemaScope met Dolby Atmos-geluid. Dit is esthetiek die niet tussen de beelden en de kijker in gaat staan, maar organisch tussen de modderige golven naar boven drijft."
De Filmkrant
"Met Silence of the ­tides komt het Waddengebied, in 2009 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed, in al zijn grootsheid de bioscoopzaal in gewaaid."
De Standaard
"Pieter-Rim de Kroon componeert op het ritme van de getijden een bezwerende stilteharmonie (...) En al kiest de Nederlandse filmmaker steeds voor een statisch observerende camera, zijn gestileerde shots voelen altijd dynamisch aan."
Knack Focus
Bijzondere vermelding Best Dutch Documentary IDFA 2020
Nature Best Feature Natourale festival Wiesbaden 2020
IN DE ZALEN
22.09.2021