in de zalen
vanaf 4.10.2017
Saint Hubertkortfilm
Jules Comes • 2016 • België • 19 min.
Deze kortfilm zet je op het puntje van je stoel.
Tijdens een grootschalige politie zoektocht in het oudste natuurpark van de Belgische Oostkantons, botsen agenten op een lokale boswachter...

Tijdens een grootschalige politie zoektocht in het oudste natuurpark van de Belgische Oostkantons, botsen agenten op een lokale boswachter. Hij is niet gediend met de onvoorziene gasten en de confrontatie escaleert van kwaad naar erger. De boswachter beschermt ‘zijn’ gebied met hart en ziel en zet alles op alles om de indringers zo ver mogelijk op afstand te houden.

Regisseur Jules Comes is geen onbekende in de wereld van de kortfilm. In 2013 gooide hij met ‘Dit is Ronald’ hogen ogen in het binnen- en buitenland. Met ‘Saint Hubert’ gaat Comes de spannende weg op. Hij noemt ‘Saint Hubert’ zelf een ‘kruising tussen een natuurdocumentaire en een Rambo-film’. Achterover leunen in de zetel zal bij ‘Saint Hubert’ niet lukken; hoofdrolspelers Wim Opbrouck en Wouter Hendrickx zetten je op het puntje van je stoel.

EN/ During a large-scale search in East Belgium’s oldest nature park, the authorities clash with a local forester. The confrontation goes from bad to worse as the forester protects this area with heart and soul and takes measures against the intruders.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Engels

regisseur: Jules Comes
cast: Wim Opbrouck, Wouter Hendrickx, Michael Vergauwen
productie: Jurgen Buedts

DOWNLOADS

Officiële Selectie, Brussels Short Film Festival, 2017
Officiële Selectie, Kortfilmfestival Leuven, 2016
VIDEO ON DEMAND
2.10.2018
Bekijk de film op Dalton.be
OP DVD
2.10.2018
Koop de film op DVD
IN DE ZALEN
4.10.2017