in de zalen
vanaf 16.11.2021
Resetdocumentaire
Lies Van der Auwera • 2021 • België • 68 min.
'Reset' vertelt het verhaal van zeven artiesten die vechten om de coronacrisis te overleven. Cultuur in tijden van corona is een bitter verhaal van opgeborgen dromen en gefnuikte ambitie, maar gelukkig ook van creativiteit en verbondenheid.

In maart 2020 ging de cultuursector, samen met het hele publieke leven, op slot. Artiesten werden genoodzaakt om van thuis uit verder te repeteren, muziek te maken en te creëren. Voor de een was het een moment van bezinning, anderen behielpen zich met online oplossingen. Maar het gebrek aan perspectief blijkt voor velen slopend voor de creativiteit. Bovendien blijken de fragiele artiestenstatuten niet voorzien op de crisis. Bij gebrek aan politieke lobby blijft een herziening van de statuten uit. Een nieuw opgerichte coalitie van artiesten, over disciplines heen, zet het probleem op de agenda bij de GEES en de politiek. Die moet zich buigen over de plaats van kunst en cultuur in deze samenleving. Zeven artiesten geven ieder op hun eigen manier invullen op die vraag.

Met Jaouad Alloul, Sara De Bosschere, Thomas Renard, Roxette Chikua, Ellen Schoenaerts, Nele Van Den Broeck en Tom Kestens.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Lies Van der Auwera
productie: Bulletproof Cupid
dop: Lies Van der Auwera
montage: Leen Anthonissen

Boek deze film

VIDEO ON DEMAND
16.11.2021
IN DE ZALEN
16.11.2021