in de zalen
vanaf 18.02.2014
Rêve Kakudjidocumentaire
Ibbe Daniëls, Koen Vidal • 2013 • België, Congo-Kinshasa, Frankrijk, Italië • 63 min.

Als kleine jongen in de sloppenwijken van Lubumbashi droomde Serge Kakudji ervan om operazanger te worden. Hij trok naar Europa, vastbesloten om zijn droom waar te maken en kwam er terecht in de ‘witte’ elitaire wereld van de klassieke muziek. Hoewel Serges artistieke ambitie heel puur en duidelijk is, zijn de reacties van zijn omgeving en het publiek vaak dubbelzinnig en gecompliceerd. Sommigen respecteren en erkennen zijn artistieke roeping, anderen zien in hem vooral een exotische rariteit. Een cinematografische erg sterke film over identiteit, ambitie, passie en durven dromen.

EN/ When he was just a little boy in the slums of Lubumbashi, Serge Kakudji dreamt of becoming an opera singer. He travelled to Europe, determined to make his dream come true and ended up in the "white" elitist world of classical music. While Serge's artistic ambitions are obvious and pure, the response he gets from audiences and peers is often ambiguous and complex. Some respect and acknowledge his artistic calling, others see him as an exotic rarity. A cinematographic film about identity, ambition, passion and the courage to dream.

gesproken taal:Engels, Frans, Italiaans, Swahili
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Ibbe Daniëls, Koen Vidal
productie: Eric Goossens, Frederik Nicolai
muziek: Cédric Van Ostaeyen, Morad Bensaoud

DOWNLOADS
"Als een ebbenhouten Kuifje slalomt Kakudji langs lofts en repetitielokalen in Parijs, kippen en kokosnoten in Congo, zacht gejoel in de Teatro Real in Madrid en luid applaus in de wijken van Lubumbashi."
De Morgen
"Een bijzondere en intrigerende film. Dit is niet één van de vele ‘success stories’ in de operawereld. Dit is het unieke verhaal van een jongen met een onmogelijke droom, die toch werkelijkheid werd."
Operamagazine.nl
"Les images superbes de Thomas Fadeux nous emportent elles aussi au coeur d’un rêve."
cinergie.be
OP DVD
18.02.2014
Koop deze film op DVD
IN DE ZALEN
18.02.2014