in de zalen
vanaf 5.06.2019
Minding the Gapdocumentaire
Bing Liu • 2018 • Verenigde Staten • 93 min.
"Een juweel van een documentaire" - De Volkskrant

Bing, Zack en Keire groeien op in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt meestal uit op een toekomst van werkloosheid, armoede, verslaving en geweld. De vrienden vinden een uitlaatklep in skateboarden. Een van hen, Liu Bing, filmt al hun avonturen en registreert hoe ze onverbiddelijk tot volwassenheid worden veroordeeld: werk zoeken, een vaste relatie, kinderen krijgen … Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

Minding the Gap won wereldwijd een karrenvracht aan prijzen en werd alom geprezen om zijn hartverscheurende autheniticiteit. Regisseur Bing Liu is dan ook geen buitenstaander, maar zit zelf middenin deze unieke registratie van de grote sprong van jeugd naar volwassenheid, van jongen naar man. Een sprong met heel wat valkuilen tussenin. Minding the Gap weet als geen ander onder je huid te kruipen en overschrijdt grandioos de grens tussen fictie en non-fictie. Want het is allemaal echt, maar je voelt voor ze, als waren ze je meest geliefde filmpersonages.

gesproken taal:Engels
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Frans

regisseur: Bing Liu
productie: Kartemquin Films
dop: Bing Liu
montage: Bing Liu, Joshua Altman
muziek: Nathan Halpern, Chris Ruggiero

Boek deze film
An unforgettable film experience that will knock the wind out of you.
Rolling Stone
Een juweel van een documentaire
De Volkskrant
Ijzersterke documentaire...een zowel ontroerende als diepgravende film, die veel stof tot nadenken biedt.
NRC Handelsblad
Een hartverwarmende en hartverscheurende film over opgroeien, passie, mannelijkheid en het leven in de Amerikaanse onderklasse.
FilmVandaag.nl
Van de dromerige straatbeelden, die van het skaten bijna een ballet maken, tot de messcherpe montage: Liu heeft de filmische middelen volledig in zijn vingers.
Het Parool
Een prachtige documentaire (..) De film laat zien wat het in deze eeuw betekent om jong en arm te zijn in de VS, en zet je aan het denken over geluk.
VICE

VIDEO ON DEMAND
5.06.2020
Bekijk de film op VOD
IN DE ZALEN
5.06.2019