in de zalen
vanaf 9.11.2016
Mannetje tak en andere verhaaltjeskinderfilm
Jeroen Jaspaert, Julia Ocker, Dmitry Vysotskiy, Pascale Hecquet, Aline Quertain, Sylwia Szkiladz • 2016 • België • 50 min.
Vijf heerlijke verhaaltjes vol fantasie voor de hele familie, soms een beetje spannend en altijd heel grappig.

Mannetje Tak woont in een boom met zijn takkengezin. Zijn Vrouwtje, hijzelf, hun drie Twijgjes, ze passen er allemaal in! Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen en zo tuimelt hij van de ene onfortuinlijke situatie in de andere, steeds verder weg van zijn boom. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken?

De film wordt voorafgegaan door vier korte animatiefilms:

Pik Pik Pik
Dmitry Vysotskiy / 4 min / zonder dialogen
In het bos staat een boom waarin zowel de mieren als de kleurige specht wonen. De specht probeert de marcherende mieren weg te pikken maar ze zijn hem te slim af. Op een dag komt er een houthakker hun boom omhakken...

De piepkleine Vos
Aline Quertain en Sylwia Szkiladz / 8 min / zonder dialogen
In het midden van een weelderige moestuin ontmoet een piepkleine vos een meisje dat planten reusachtig kan doen groeien. Samen ontdekken ze dat ze ook dingen kunnen doen groeien. Dat opent een waaier aan deugnietenstreken…

De Wet van de Jungle
Pascale Hecquet / 6 min / zonder dialogen
Nadat een klein aapje alle moetie van de wereld heeft gedaan om een gigantische banaan te plukken, moet hij zijn banaan meteen afgeven aan een grotere aap. Volgens de wet van de jungle krijgt de sterkste immers altijd wat hij wilt. Het kleine aapje bedenkt een sluw plan, want wie niet sterk is moet slim zijn!

Zebra
Julia Ocker / 3 min / zonder dialogen
Wanneer een zebra op een dag tegen een boom botst, leert hij iets over zichzelf.

AL

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:

regisseur: Jeroen Jaspaert, Julia Ocker, Dmitry Vysotskiy, Pascale Hecquet, Aline Quertain, Sylwia Szkiladz


IN DE ZALEN
9.11.2016