in de zalen
vanaf 9.08.2017
Kedidocumentaire
Ceyda Torun • 2017 • Turkije, Verenigde Staten • 80 min.
"Krolse kunst." - De Standaard
Maak kennis met de katten van Istanboel en leer meteen ook de stad en de gastvrijheid van zijn inwoners kennen.

Sinds jaar en dag zwerven er meer dan 100.000 katten in de straten van Istanboel. Ze zijn een deel van de stad geworden en dragen bij tot de magische sfeer ervan. De katten zijn van niemand en van iedereen, ze zijn wild noch tam. Toch hebben ze vaak een speciale band met één of meerdere mensen en brengen ze genegenheid en vreugde in hun leven.

Tegelijk houden de katten van Istanboel ‘hun’ mensen een spiegel voor en doen hen nadenken over de wereld en zichzelf op een manier dat niemand of niets anders dat kan. Kattenliefhebber of niet: je gaat voor de bijl voor deze wereldwijde boxoffice-hit over het leven van 7 zwerfkatten in Istanboel. Voor haar debuutfilm ontwierp regisseuse Ceyda Torun een speciale camera waarmee ze op ‘kathoogte’ kon filmen, waardoor de film heel wat unieke actiebeelden bevat en de katten echt personages worden. Maar Kedi is niet zomaar een kattenfilm, het is een prachtig vormgegeven ode aan Istanboel, zijn katten én zijn inwoners.

gesproken taal:Turks
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Ceyda Torun

Boek deze film
"Voor kattenliefhebbers, zijn hun kleine maniertjes en koppige karakters een plezier om naar te kijken. Maar hondenvrienden, vrees niet. Kedi is veel meer dan een docu over katten"
De Morgen
"A magical and remarkable documentary about the free-roaming feline population of Istanbul."
Variety

IN DE ZALEN
9.08.2017