in de zalen
vanaf 27.11.2018
Hollywood aan de Scheldedocumentaire
Robbe de Hert • 2018 • België • 119 min.
Een must voor elke filmliefhebber. - Het Nieuwsblad
Twee jaar voor zijn dood kon Robbe de Hert eindelijk glimmend van trots zijn levenswerk 'Hollywood aan de Schelde' vertonen in een tot de nok gevonden Roma, waar het allemaal begon. Robbes magnum opus, een documentaire over de geschiedenis van de Vlaamse film, had meer dan 20 jaar in beslag genomen.

‘Hollywood aan de Schelde’ brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont. Door de jaren werden tal van prominenten uit de filmwereld geïnterviewd: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Bilall Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux. Die interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Robbe de Hert

Boek deze film
"Robbe De Hert en zijn honderden praatgasten staan wel voor twee uur heerlijke nostalgie (...) Een perfecte mix van duiding, fragmenten en sappige anekdotes."
De Standaard
"Een genietbaar, bescheiden hoogtepunt."
KUTfilm
"Hollywood aan de Schelde [is] een mooie en boeiende kroniek geworden, een met talrijke interviews en prachtige beeldfragmenten gelardeerde trip door onze rijke filmgeschiedenis."
HUMO
"Hollywood aan de Schelde [dobbert] olijk over de Schelde."
Filmmagie
VIDEO ON DEMAND
9.04.2019
Bekijk de film op VOD
OP DVD
9.04.2019
Koop de film op DVD
IN DE ZALEN
27.11.2018