in de zalen
vanaf 3.09.2014
Haas en hert en andere verhaaltjeskinderfilm
Péter Vácz, Janis Cimermanis, Wouter Bongaerts, Natalia Chernysheva, Camille Müller, Pascale Hecquet • 2014 • Hongarije • 50 min.
'Haas & Hert en andere Verhaaltjes' is een film zonder dialogen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Haas en hert zijn twee dikke vrienden. Getekende vrienden, die enkel bestaan op papier. Ze amuseren zich reuze met z’n tweetjes maar op een dag beseft Hert dat er een andere wereld bestaat. Hij wordt heel nieuwsgierig en gaat op zoek naar een formule om uit de tekening, in het echte leven te stappen. En dat lukt hem! Hert is superblij. Maar hoe geraakt hij nu terug bij zijn vriendje Haas?

'Haas & Hert' is een originele en razend knap gemaakte animatiefilm, die op verschillende niveaus werkt. Het is zowel een heel eenvoudig verhaaltje over twee onafscheidelijke vriendjes als een speelse eerste kennismaking met het medium animatiefilm zelf, door het ingenieus gebruik van tweedimensionale tekeningen en een driedimensionale pop en omgeving.

'Haas & Hert' was eerder te zien op het Kortfilmfestival Leuven en een massa andere festivals. De film werd al meer dan 50 (!) maal bekroond, onder meer op het Europees Jeugdfilmfestival in Antwerpen, het gerenommeerde Animatiefilmfestival van Annecy (Frankrijk) en op Anima Mundi in Brazilië.

'Haas & Hert' wordt aangevuld door 5 andere leuke verhaaltjes voor kinderen:

'Korida'
Wanneer een toreador een losgeslagen stier niet meer kan kalmeren, komt het speciale reddingsteam in actie. Van de maker van De Drie Musketiers en Tijgertje.

'Sneeuwvlokje'
Een Afrikaanse jongen krijgt een papieren sneeuwvlokje in handen. In zijn fantasie komt een uniek Afrikaans sneeuwlandschap tot leven.

'Muisje te koop'
In een dierenwinkel snakt de muis Snickers naar een nieuw baasje. Maar door zijn grote oren wil niemand hem meenemen. Vindt hij een maatje?

'Het Venster'
Een kleine jongen zit voortdurend met zijn neus in de boeken tot hij op een dag beseft dat hij helemaal niet zo dapper is als de held uit zijn boek.

'Kipkap'
Een witte hen en een zwarte haan raken verwikkeld in een strijd op leven en dood. Wie wordt de maaltijd van de vos?

gesproken taal:geen dialogen
beschikbare ondertiteling:

regisseur: Péter Vácz, Janis Cimermanis, Wouter Bongaerts, Natalia Chernysheva, Camille Müller, Pascale Hecquet


OP DVD
18.11.2014
Koop de film op DVD
IN DE ZALEN
3.09.2014