in de zalen
vanaf 21.06.2023
En cour(t)s de route: Met de stroom meekortfilm
Noha Choukrallah, Anthony Schatteman, Wouter Bongaerts, Michèle Jacob, Niels Sabbe • 2023 • België • 87 min.
Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Met de steun van de Franse en Vlaamse Gemeenschap willen Dalton Distribution en Agence belge du court métrage daar verandering in brengen met een gezamenlijk kortfilmprogramma. Met het project En cour(t)s de route, dat in oktober van start ging, worden vier Belgische kortfilmprogramma's voorgesteld die tijdens het seizoen 2022-2023 in het hele land te zien zullen zijn.

Om de langste dag van het jaar te vieren nodigen we je uit om een duik te nemen in een zomers en kletsnat kortfilmprogramma: ‘Met de stroom mee’. Water speelt de hoofdrol, maar is ook getuige van scènes vol verlangen, angst, gelach en tederheid. Laat je meeslepen door de zonnige - maar soms ook gespannen - sfeer in het hart van deze vakantieverhalen.

Het programma bestaat uit de volgende films:

Amine
Noha Choukrallah / 2018 / 21 min
Hoewel zijn vader ervan droomt dat de zestienjarige Amine kampioen diepzeeduiken wordt, doet hij stiekem aan synchroonzwemmen. Gewrongen tussen het verlangen om niet te liegen tegen zijn vader en het verlangen om zichzelf te zijn, moet Amine de moed vinden om zijn keuze te accepteren.
Brussels Short Film festival

L'homme inconnu
Anthony Schatteman / 2021 / 22 min
De Vlaamse schrijver Louis trekt naar de Côte d’azur in de hoop er inspiratie op te doen voor zijn nieuwe roman. Wanneer hij de knappe Tommy ontmoet, weet hij geen blijf met zijn verlangens.
OUTshine LGBTQ+ Film Festival: Miami Edition – Best Short Film - Honorable Mention
Film Fest Gent

Panta Rhei
Wouter Bongaerts / 2018 /10 min
De introverte marine bioloog Stefaan kan niet ontsnappen aan het water dat genadeloos zijn leven binnensijpelt via onophoudende regen, lekkende kranen en overstromingen.
Art for Peace Festival – Prix du public
Internationaal Kortfilmfestival Leuven

Juillet '96
Michèle Jacob / 2020 / 25 min
Juli 1996. Zon, zee en strand. De tienjarige Sophie spendeert haar zomervakantie met haar moeder en nicht Laurence. Maar Laurence is opgegroeid en haar moeders gedachten zijn ergens anders. Terwijl ze in het hele land zoeken naar twee vermiste meisjes, ontdekt Sophie dat dit haar laatste zomer als kind zal zijn.
Fenêtre sur courts – Grand Prix Europe, Mention spéciale du jury étudiant
Butoni Film Fest – Best Short Film, Best Cinematography  Best Screenplay
Festival International du film francophone de Namur Prix RTBF-La Trois

Harley Wheelchair
Niels Sabbe / 2018 / 12 min
Harley, een verlamde motorrijder, bekijkt de wereld lijdzaam toe vanuit zijn elektrische rolstoel. Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, krijgt het leven toch plots weer zin.
Changing Face Film Festival – Best Comedy Short
Kortfilmfestival Leuven

 

gesproken taal:Nederlands, Frans, Arabisch
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Frans

regisseur: Noha Choukrallah, Anthony Schatteman, Wouter Bongaerts, Michèle Jacob, Niels Sabbe

Boek deze film

IN DE ZALEN
21.06.2023