in de zalen
vanaf 7.12.2022
En Cour(t)s de Route : Korte Klinkerskortfilm
Rocio Alvarez, Sébastien Petretti, Frédéric Hainaut, Simon Medard, Maximiliaan Dierickx, Dimitri Sterkens, Atelier Collectif & Camera-etc • 2022 • België • 90 min.
"Korte Klinkers" is een programma van 6 films die je in een fractie van een seconde meenemen naar een wereld waarin al je zintuigen op scherp worden gezet. Deuntjes die je doen wegdromen of opzwepende beats die je doen dansen. Deze films tonen ons met het belang van muziek in film en… in ons leven!

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Dalton Distribution en de Agence Belge du Court Métrage willen daar verandering brengen met een gezamenlijk kortfilmprogramma dat over het hele land zal vertoond worden. Onder de noemer 'En cour(t)s de route' brengen we 4 programma uit van Belgische kortfilms. In dit tweede programma uit de reeks staat muziek centraal.

Simbiosis Carnal
Rocio Alvarez / 2018 / 10 min
Een poëtische reis doorheen de geschiedenis van verlangen en seksualiteit, van het eerste eencellige organisme tot de mens, die berekend genot uitvindt: de erotiek.
Prijs van de Waals-Brusselse Federatie voor Beste Korte Animatiefilm, Anima 2018

Make Aliens Dance
Sébastien Petretti / 2018 / 24 min
ike is een muziekproducer in vrije val. Zijn geluidsingenieur is uitgeput, Zijn autistische broer wil zijn hoofdtelefoon niet meer afzetten, en Lilli, hun moeder, lijkt niet meer in de realiteit te leven.
Prijs voor Beste Belgische Kortfilm en Best Acteur (Calvin Dean) op het Brussels Short Film Festival 2018

Between Up and Down
Frédéric Hainaut et Simon Medard / 2014 / 4 min
Zwartwit ambiance uit de jaren '30. Een man staat voor een brandend huis en vlucht weg. Videoclip voor een nummer van Yew en Arno, “Between Up and Down”.

Raketkanon
Maximiliaan Dierickx / 2020 / 26 min
Raketkanon, een gekende waarde in het Belgische rocklandschap, duikt in de zomer van 2018 de studio in voor de opnames van hun laatste plaat RKTKN #3.
Prijs voor Beste Documentaire, Kortfilmfestival 2020

Two to Tango
Dimitri Sterkens / 2021 / 18 min
Twaalf wereldleiders verzamelen zich in een balzaal voor een machtsspel op leven en dood. Zolang de muziek speelt, wordt de tango gedanst. Wanneer de muziek stopt, worden de wapens getrokken. Wie leidt de dans, wie overleeft?
Publieksprijs, Kortfilmfestival Leuven 2021

Cleo’s Boogie
Atelier Collectif & Camera-etc / 2010 / 6 min
Twee oude vrienden, die met hun kat in een afgeleefde flat wonen, herbeleven de ritmische boogie-woogie sfeer van hun jeugd.

gesproken taal:Nederlands, Engels, Frans
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Frans

regisseur: Rocio Alvarez, Sébastien Petretti, Frédéric Hainaut, Simon Medard, Maximiliaan Dierickx, Dimitri Sterkens, Atelier Collectif & Camera-etc

Boek deze film

IN DE ZALEN
7.12.2022