in de zalen
vanaf 11.11.2020
De Slak en de Walvis en andere avonturierskinderfilm
Max Lang, Daniel Snaddon • 2019 • Verenigd Koninkrijk • 50 min.
"Een vrolijke, magische animatiefilm, alweer een fantastisch avontuur." - The Daily Mirror (over De Slak en de Walvis)
Een kleine slak wil graag de wereld ontdekken maar kan dit niet alleen. Gelukkig is er een grote walvis die haar graag mee wil nemen. Het is de start van een ongewone vriendschap, een reis rond de wereld en een heroïsche redding.

De kleine slak besluit om samen met de walvis op wereldreis te gaan. Ze zien van alles: ijzige bergen, hete vulkanen, tropische stranden en oceanen. En ze maken heel wat mee. Maar op een dag gebeurt er iets vreselijks: de walvis spoelt aan op het strand en kan niet meer wegkomen. Gelukkig is de slak er om hem te redden. Want ook als je klein bent, kan je een grote held zijn!

De Slak en de Walvis wordt voorafgegaan door deze 3 andere leuke avontuurlijke kortfilms:

Overboord!
Barbora Valecká, Filip Pošivač / Tsjechië / 2019 / 12 min
Weldra staat de wereld onder water en de dieren verzamelen zich in een lange rij voor de Ark van Noah. Een schele kameleon en een sjofele kiwi, twee beste vrienden, willen ook mee. Maar de controle is heel streng: alleen dieren met partner van dezelfde soort mogen aan boord. 

Mishou
Milen Vitanov / Duitsland, Bulgarije / 2020 / 8 min
Een groepje toeristen landt met de helikopter op de noordpool. Na een paar selfies zijn ze weer weg maar ze laten een onverwachte gast achter: Mishou. Vier sneeuwhazen nemen het hondje onder hun hoede.

Schaap
Julia Ocker / Germany / 2018 / 4 min
Een avontuurlijk lammetje zoekt gevaarlijke situaties op, zeer tegen de zin van de andere bezorgde schapen.

Alle films zijn Nederlands gesproken of zonder dialogen. 

FR/ Un petit escargot aimerait découvrir le monde mais ne peut pas le faire seul. Heureusement, il y a une grosse baleine qui aimerait la prendre avec elle. C'est le début d'une amitié insolite, d'un voyage autour du monde et d'un sauvetage héroïque.
EN/ A small snail would like to discover the world but cannot do it alone. Fortunately, there is a large whale that would like to take her. It is the start of an unusual friendship, a journey around the world and a heroic rescue.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:geen

regisseur: Max Lang, Daniel Snaddon
productie: Magic Light Pictures
montage: Robin Sales
muziek: René Aubry

Boek deze film

TV Animation Award, Filem'On 2020
VIDEO ON DEMAND
2.11.2020
Bekijk de film in Premium VOD
IN DE ZALEN
11.11.2020