in de zalen
vanaf 11.12.2024
De Gruffalokortfilm
Max Lang, Jakob Schuh • 2012 • Verenigd Koninkrijk • 30 min.
Het boek 'De Gruffalo' van Julia Donaldson blaast 25 kaarsjes uit! Een goede reden om deze moderne klassieker opnieuw uit te brengen. Een muis gaat op wandel door een donker bos. Als hij wil overleven zal hij al zijn vindingrijkheid moeten aanwenden om de boze dieren in het bos te slim af te zijn.

De Gruffalo vertelt het magische verhaal van een muis die op zoek gaan naar een nootje in een diep donker bos. Daar ontmoet hij drie roofdieren, die hem proberen op te eten, een vos, een uil en een slang. Het dappere muisje zal al zijn creativiteit moeten gebruiken om te overleven. Zo kondig hij aan dat hij onderweg is naar een verschrikkelijk monster, een 'Gruffalo', waarbij de drie roofdieren in paniek geraken en wegvluchten.

De muis is er nu steeds meer van overtuigd dat er niets is dat hem kan raken. Maar ls hij een hoek omgaat en plots oog in oog komt te staan met het verschrikkelijke wezen van zijn verbeelding, moet de muis diep graven om aan het gevaar te ontsnappen en eindelijk rust te vinden in het bos.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Geen

regisseur: Max Lang, Jakob Schuh
productie: Michael Rose, Martin Pope, Magic Light Pictures


IN DE ZALEN
11.12.2024