in de zalen
vanaf 3.10.2012
Cockaignekortfilm
Emilie Verhamme • 2011 • België • 13 min.
"Het gebruik van koele kleuren versterkt het afstandelijke gevoel van de omgeving die voor de drie Oost-Europese mannen wellicht koud en bedrieglijk voorkomt." - Kortfilm.be

Danilo en zijn twee zonen Andriy en Oleksander zijn van Oekraïense afkomst. Ze worden in doodskisten vervoerd van Kiev naar Brussel. Eens daar aangekomen komen ze terecht bij een Oekraïense vriend die hen onderdak en werk heeft beloofd. Hij stuurt hen voor een klus bij een Marokkaanse man. De Marokkaan wil hen uitbuiten en toont hen geen respect. De Oekraïners zetten hem dat -symbolisch- betaald.

Met dit sociaal-realistische drama dat doet denken aan het werk van de broers Dardennes maakte Emilie Verhamme in 2011 haar entree in de Vlaamse filmwereld. Ze werd geselecteerd voor het Kortfilmfestival Leuven en een Speciale Vermelding op het Film Fest Gent. De kers op de taart kwam in 2012 toen ze geselecteerd werd voor de officiële kortfilmcompetitie in Cannes.

EN/ Danilo and his two sons Andriy and Oleksander come from Ukraine. They are transported in coffins from Kiev to Brussels. There they end up with a Ukrainian friend that gives them shelter and promises them work. They have to do a job for a man from Marocco who tries to exploit them. The Moroccan shows them no respect and in return, the Ukrainians get him back symbolically.

DOWNLOADS

Official Selection, International Short Film Festival Leuven, 2011
Nominated for Palme d'Or, Cannes Film Festival, 2012
Flickerfest, Australia, 2012
Osians Cinefan Fim Festival, India, 2012
Special Mention, Film Fest Gent, 2011
VIDEO ON DEMAND
3.03.2013
Bekijk de film op Dalton.be
IN DE ZALEN
3.10.2012