in de zalen
vanaf 21.12.2021
Belgisch Tout Courtkortfilm
Rand Abou Fakher, Leonardo Van Dijl, Nicolas Keppens, Xavier Seron, Michèle Jacob • 2021 • België • 88 min.
Naar aanleiding van de Kortste Dag van het Jaar, 21 december, slaan de twee grootste kortfilmdistributeurs van het land de handen in elkaar: Dalton Distribution en de Agence Belge de Court Métrage presenteren samen Belgisch Tout Court, een compilatie met de 5 beste Belgische kortfilms van het voorbije jaar.

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Daar willen Dalton en de Agence verandering in brengen met deze films:

So We Live - Rand Abou Fakher
Een schijnbaar normale avond van een familie in oorlogsgebied. Het ene moment oogt heel alledaags, het andere gaat het enkel om overleven.

Stephanie - Leonardo Van Dijl
Na het winnen van haar eerste internationale titel, stijgt de druk voor een 11-jarige turner. Een nieuwe mate van zelfbewustzijn dringt zich op. Hoe meer erkenning ze krijgt, hoe meer ze zich realiseert dat het spel pas begonnen is.

Sprötch - Xavier Seron
Wanneer zijn partner weg is voor het werk, is het aan de nogal chaotische Tom om alleen voor hun 5-jarige zoon Sam te zorgen. Ondanks alle lijstjes en goede voornemens vergeet hij Sams gitaarles. Wanneer hij in alle haast vertrekt, raakt zijn auto iets op de oprit…

Juillet ‘96 - Michèle Jacob
Juli 1996. De 10-jarige Sophie brengt haar zomervakantie door met haar mama en haar nicht Laurence. Terwijl het hele land op zoek is naar twee vermiste jonge meisjes ontdekt Sophie dat dit haar laatste zomer zal zijn als kind.

Easter Eggs - Nicolas Keppens
In een doodgewoon dorp gaan twee verveelde tieners op zoek naar iets buitengewoons.

gesproken taal:Nederlands, Frans, Arabisch
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Frans

regisseur: Rand Abou Fakher, Leonardo Van Dijl, Nicolas Keppens, Xavier Seron, Michèle Jacob

Boek deze film

VIDEO ON DEMAND
21.12.2021
IN DE ZALEN
21.12.2021