in de zalen
vanaf 29.04.2014
Behind the Redwood Curtaindocumentaire
Liesbeth De Ceulaer • 2013 • België, Verenigd Koninkrijk • 70 min.
De mooiste, grootste kathedralen verdwijnen in het niets vergeleken met het Amerikaanse woud dat in deze documentaire wordt gefilmd. - BRUZZ

Het Amerikaanse Redwood Forest is een besloten wereld die tot de verbeelding spreekt. Het woud bestaat uit enorme sequoia’s en geeft onderdak aan verschillende gemeenschappen; een sluier van torenhoge bomen sluit het bos en zijn bewoners van de buitenwereld af. Hier zijn geen Walmarts of Starbucks te bespeuren, het landschap wordt gevormd door kleine dorpjes, grote bomen en letterlijk en figuurlijk een dikke mist. Maar de oprukkende verstedelijking dreigt het gordijn open te breken. Een mijmerende blik op een unieke biotoop die dreigt verwoest te worden door de oprukkende buitenwereld.

EN/ The American Redwood Forest is a closed world that speaks to the imagination. It is made up of huge sequoias and houses several communities. A veil of high trees protects the forest and its inhabitants from the outside world. There are no Walmarts or Starbucks to be seen, the landscape is made up of small towns, tall trees and a thick fog. But urbanification threatens to disturb the peace. A musing look at a unique biotope threatening to be destroyed by the advance of the outside world.

gesproken taal:Engels
beschikbare ondertiteling:Nederlands

regisseur: Liesbeth De Ceulaer
productie: Tomas Leyers
muziek: Spookhuisje

DOWNLOADS
De mooiste, grootste kathedralen verdwijnen in het niets vergeleken met het Amerikaanse woud dat in deze documentaire wordt gefilmd.
Agenda Brussel Deze Week
Met een eigenzinnige blik toont Liesbeth De Ceulaer de uiteenlopende overtuigingen, dromen en angsten van de verschillende woudbewoners in een fascinerend verhaal over de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving.
De Morgen
Op cinematografisch verbluffende wijze brengt ze het verhaal van houthakkers, milieuactivisten, indianen, wetenschappers en mensen die niets liever willen dan door de gigantische bomen van de buitenwereld te worden afgeschermd.
De Standaard
Beste Belgische Documentaire, DOCVILLE 2013
VIDEO ON DEMAND
29.04.2014
Bekijk de film op VOD
OP DVD
29.04.2014
Koop deze film op DVD
IN DE ZALEN
29.04.2014