in de zalen
vanaf 17.11.2021
The Rescuedocumentaire
Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi • 2021 • Thailand, Verenigde Staten • 110 min.
"The Rescue keeps you on the edge of your seat for every minute" - The Hollywood Reporter
Een nagelbijtend spannende reconstructie van de spectaculaire redding van 12 Thaise voetballetjes en hun coach uit een ondergelopen grot.

Van de regisseurs van ‘Free Solo’ komt dit nagelbijtend spannend relaas van de spectaculaire redding van 12 Thaise voetballertjes en hun coach uit een ondergelopen grot in de zomer van 2018. Wat begon als een uitstapje na de voetbaltraining, eindigde in een nachtmerrie die de hele wereld dagenlang in de ban zou houden. Regisseurs Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin werpen een licht op de risicovolle wereld van grotduiken, de uitzonderlijke moed van het reddingsteam en de grenzeloze inzet van de hele gemeenschap om het leven van deze jongens te redden. Met ongeziene toegang en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, vertelt de film een verhaal van verbeelding, vastberadenheid en ongekend teamwork tijdens deze heroïsche missie op het scherp van de snee met een inzet op leven of dood.

FR/ The Rescue, fait par les réalisateurs de "Free Solo", raconte l’histoire spectaculaire et palpitante du sauvetage de 12 footballeurs thaïlandais et leur entraîneur d’une grotte inondée, durant l'été 2018. Ce qui devait être une simple sortie après l'entraînement de foot, finit par devenir un cauchemar qui a tenu en haleine le monde entier pendant des jours. Les réalisateurs Chai Vasarhelyi et Jimmy Chin montrent l’univers délicat de la plongée en grotte, le courage extraordinaire de l'équipe de sauvetage et l'engagement illimité de toute la communauté pour sauver la vie de ces garçons. Grâce aux séquences inédites, c’est une histoire d'imagination, de determination et de travail d'équipe; d’une mission héroique et haletante, de vie ou de mort.

gesproken taal:Engels, Thais
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Frans

regisseur: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
productie: Ventureland, Storyteller Productions, Little Monster Films, Passion Pictures
dop: David Katznelson, Picha Srisansanee, Ian Seabrook
montage: Bob Eisenhardt

Boek deze film
“A stunning documentary of bone-deep moral resonance and cinematic mastery that deserves to be experienced on the big screen.”
Variety
"Een duik in een ware thriller"
De Standaard
"Een spannende en bij momenten erg ontroerende reconstructie van een aartsmoeilijke reddingsactie."
De Morgen
"Beklemmend"
Focus Knack
"Een nagelbijtende documentaire over de redding van de Thaise voetballertjes. Dit is zeer slecht voor de nagels."
Humo
“An enthralling documentary, with a real-life story so spectacular you can hardly believe it.”
The Wrap
“A riveting, immersive, stomach-in-your-throat documentary”
IndieWire
“A tense, absorbing documentary with a strong emotional charge.”
Screen Daily

IN DE ZALEN
17.11.2021