in de zalen
vanaf 11.12.2024
Kareltje Kat en 25 jaar Gruffalokinderfilm
Sarah Scrimgeour, Jac Hamman, Max Lang, Jakob Schuh • 2024 • Verenigd Koninkrijk • 55 min.
In het bruisende hart van Londen vermaken Kareltje Kat en zijn straatmuzikantenvriend Piet het publiek met hun harmonieuze duetten, tot een onverwachte gebeurtenis hen scheidt. Op een andere plaats, in een donker bos gaat een muis op zoek naar een nootje. Twee verfilmingen van Julia Donaldson verhalen worden samengebracht in deze compilatie: Kareltje Kat en De Gruffalo. Deze laatste blaast immers 25 kaarsjes uit!

Kareltje Kat
Sarah Scrimgeour, Jac Hamman • 2023 • Verenigd Koninkrijk • 25 min.

In het bruisende hart van Londen vermaken de zingende kat Kareltje en zijn straatmuzikantenvriend Piet het publiek met hun harmonieuze duetten, totdat een onverwachte gebeurtenis hen scheidt. Kareltje Kat gaat meteen op zoek naar Piet, maar zonder succes. In plaats daarvan vindt hij troost bij een nieuw kattenvriendje, genaamd Sok. Terwijl Kareltje zich meer en meer thuis begint te voelen bij Sok, zoekt Fred nog steeds naar hem. Zal hun vriendschap bestand zijn tegen alle veranderingen in hun leven wanneer Piet en Kareltje Kat eindelijk weer samenkomen?

De Gruffalo
Max Lang, Jakob Schuh • 2012 • Verenigd Koninkrijk • 30 min.

De Gruffalo vertelt het magische verhaal van een muis die op zoek gaan naar een nootje in een diep donker bos. Daar ontmoet hij drie roofdieren, die hem proberen op te eten, een vos, een uil en een slang. Het dappere muisje zal al zijn creativiteit moeten gebruiken om te overleven. Zo kondig hij aan dat hij onderweg is naar een verschrikkelijk monster, een 'Gruffalo', waarbij de drie roofdieren in paniek geraken en wegvluchten. De muis is er nu steeds meer van overtuigd dat er niets is dat hem kan raken. Maar ls hij een hoek omgaat en plots oog in oog komt te staan met het verschrikkelijke wezen van zijn verbeelding, moet de muis diep graven om aan het gevaar te ontsnappen en eindelijk rust te vinden in het bos.

Beide films kunnen ook apart geboekt worden.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:Geen

regisseur: Sarah Scrimgeour, Jac Hamman, Max Lang, Jakob Schuh
productie: Michael Rose, Barney Goodland, Martin Pope, Magic Light Pictures


Officiele selectie, Annecy 2024
IN DE ZALEN
11.12.2024