De Wegpiraat en andere deugnieten

Regisseurs
Jeroen Jaspaert en anderen
Jaar
2018
Duur
0u50

Boek deze compilatie

Met zwaard en paard berooft de Wegpiraat alle dieren die op zijn weg komen. Deze stoere rat is werkelijk de gemeenste en slechtste piraat die je onderweg kan tegenkomen. Hij steelt werkelijk alles: de noten van de eekhoorn, de melk van de kat, hij jat zelfs het hooi van zijn eigen paard! Maar niet meer voor lang! Wanneer een snuggere eend zijn pad kruist, bedenkt ze een list om de rat een lesje te leren.

De Wegpiraat is een bewerking van het gelijknamige prentenboek van Julia Donaldson, de schrijfster van De Gruffalo en Mannetje Tak. De film wordt aangevuld door 4 leuke kortfilms met een deugniet in de hoofdrol:

Een, twee, drie, boom!
Yulia Aronova / Frankrijk / 7 min
Op een dag ziet een boom om een paar rode laarzen staan. Hij trekt ze aan te trekken, vertrekt op wandel en nodigt iedereen uit om hem te volgen. En zo wordt de dagelijkse sleut een vrolijke parade.

De Kleine Vogel en de Rups
Lena von Döhren / Zwitserland / 4 min
Wanneer een rups zich tegoed wil doen aan de groene blaadjes waar de kleine vogel zo voor gezorgd heeft, bedenkt die laatste een plan om de rups om de tuin te leiden.

De Schaapshond
Jieun Heo / Zuid-Korea / 5 min
Op een rustige schapenboerderij slooft de herdershond zich uit om vriendjes te worden met de schapen. De snoodaard heeft een plan.

Vis op de Vlucht
Mercedes Marro / Spanje, Frankrijk, Colombia / 8 min
Op een warme nacht ligt de kleine Oscar te slapen in zijn kamer. Een plotse wind maakt hem wakker en door zijn raam ziet hij een goudvis in een vuile plas naar adem happen.

Voor kinderen vanaf 5 jaar.

FOTO'S

 
 

DETAILS

Gesproken taal: Nederlands
Beschikbare ondertiteling: geen
Release: 12 september 2018