in de zalen
vanaf 4.09.2019
De Slag om Leuvendocumentaire
Johan Van Schaeren • 2019 • België • 80 min.
De Slag om Leuven, populairste film ooit bij Cinema Zed. - HLN
Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog. De focus ligt op Leuven, maar de film schetst tegelijk het bredere verhaal van WOII in Europa, van de Blitzkrieg in 1939 tot de overgave van Duitsland in 1945. Op die manier worden de gebeurtenissen in Leuven geplaatst in een duidelijke context.

'De Slag om Leuven' is de 5de in een reeks films, geproduceerd door Fonk vzw, die belangrijke hoofdstukken in de geschiedenis van Leuven belichten. Vertelstem van dienst is uitgeweken Leuvenaar Daan Stuyven. Net als de vorige films bulkt ook 'De Slag om Leuven' van uniek beeldmateriaal van Leuven en omgeving, geplukt uit talloze nationale en internationale filmarchieven.

‘De Slag om Leuven’ (1u 17min) is volledig opgebouwd uit unieke en vaak ongeziene beelden uit binnen- en buitenlandse film- en fotoarchieven. De vertelstem is die van (geboren en getogen Leuvenaar) DAAN.

gesproken taal:Nederlands
beschikbare ondertiteling:

regisseur: Johan Van Schaeren
productie: Fonk Producties, Fonk vzw


IN DE ZALEN
4.09.2019