Behind the Redwood curtain

Regisseur
Liesbeth De Ceulaer
Jaar
2013
Duur
1u10

Boek deze film

Het Amerikaanse Redwood Forest is een besloten wereld die tot de verbeelding spreekt. Het woud bestaat uit enorme sequoia’s en geeft onderdak aan verschillende gemeenschappen; een sluier van torenhoge bomen sluit het bos en zijn bewoners van de buitenwereld af. Hier zijn geen Walmarts of Starbucks te bespeuren, het landschap wordt gevormd door kleine dorpjes, grote bomen en letterlijk en figuurlijk een dikke mist. Maar de oprukkende verstedelijking dreigt het gordijn open te breken. Een mijmerende blik op een unieke biotoop die dreigt verwoest te worden door de oprukkende buitenwereld.

Deze film wordt op 29 april door Dalton Distribution uitgebracht op DVD en zal onder meer verkrijgbaar zijn in de Daltonshop: www.daltonshop.be

FOTO'S

Pers
“De mooiste, grootste kathedralen verdwijnen in het niets vergeleken met het Amerikaanse woud dat in deze documentaire wordt gefilmd.’ (Agenda Brussel Deze Week)

“Met een eigenzinnige blik toont Liesbeth De Ceulaer de uiteenlopende overtuigingen, dromen en angsten van de verschillende woudbewoners in een fascinerend verhaal over de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving.” (De Morgen)

“Op cinematografisch verbluffende wijze brengt ze het verhaal van houthakkers, milieuactivisten, indianen, wetenschappers en mensen die niets liever willen dan door de gigantische bomen van de buitenwereld te worden afgeschermd.” (De Standaard)

DETAILS
Producent: Tomas Leyers / Minds Meet
Scenario: Liesbeth De Ceulaer
Muziek: Spookhuisje
Gesproken taal: Engels
Deelname festivals: Best Belgian Documentary, DOCVILLE Documentary Film Festival, 2013
Prijzen: Beste Belgische Documentaire, DOCVILLE 2013; Official Selection, Hamptons International Film Festival, 2013
Releasedatum: 17 februari 2014

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.

LINKS & DOWNLOADS
Producent