Expedition to the End of the World

Regisseur
Daniel Dencik
Jaar
2013
Duur
1u20

Boek deze film

Een grote driemaster gevuld met verschillende kunstenaars, wetenschappers en vooral veel zin voor avontuur zet koers naar het noorden. Kapitein Jonas Bergsøe heeft samen met de geoloog Minik Rosing en de kunstenaar Per Kirkeby een bont allegaartje wetenschappers en kunstenaars uitgenodigd voor een reis naar de snel smeltende ijswereld van Groenland. Het gezelschap gaat er zich verdiepen in de oorsprong van het leven en het einde van de beschaving. De ijskappen smelten en dat zal onmiskenbaar een uitwerking hebben op de wereld zoals we die nu kennen, maar is dat een slechte zaak? Wat of wie komt er na ons? Het wordt een epische tocht waarin de dappere reizigers geconfronteerd worden met nachtmerries over ijsberen, sites uit het stenen tijdperk en nieuwe diersoorten. 'Expedition to the End of the World' is een film die drijft op nieuwsgierigheid, grote gevoelens, schitterende landschappen en een bevrijdende dosis humor en die zeker stof levert tot discussie.

Regisseur Daniel Dencik deed de nodige ervaring op als monteur van films als 'Into Eternity', 'The Five Obstructions' en 'Dark Horse'. Hij werkte voor deze film nauw samen met Janus Metz die in 2010 wereldwijd doorbrak met de documentaire 'Armadillo'. 'Expedition to the End of the World' won tal van prijzen waaronder de Juryprijs op het documentaire filmfestival DOCVILLE in 2013.

FOTO'S

Pers
“Negentig minuten natuurpracht en existentiële mijmeringen over de mensheid en de toekomst van de planeet – mijmeringen die in het Deens nog eens dubbel zo existentieel klinken.” (HUMO)

“Veering from sublime wonder to slapstick idiocy, sometimes in the same shot, Daniel Dencik’s remarkable documentary offers yet another reason to say ‘Tak’ to Danish television." (Time Out London)

"With a mood and setting worthy of a murder story by Jack London, this audience-friendly, atmospheric work could be remade as a thriller, although that’s really what it is already." (Variety)

"Visually ravishing, thought-provoking and benefiting from playfulness" (The Hollywood Reporter)

DETAILS
Producent: Michael Haslund-Christensen / Haslund Film, BeoFilm, Garagefilm International AB
Scenario: Michael Haslund-Christensen, Daniel Dencik
Muziek: Mads Heldtberg
Gesproken taal: Deens, Engels
Deelname festivals: Robert Festival 2014 - Genomineerd voor Best Documentary
Prijzen: Reykjavik International Film Festival 2013 - Riff Environmental Award
Releasedatum: 22 januari 2014

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.

LINKS & DOWNLOADS
Facebookpagina / Homepage