Cold Case Hammarskjöld

Regisseur
Mads Brügger
Jaar
2019
Duur
0u02
Cast
Göran Björkdahl, Mads Brügger

Boek deze film

In zijn nieuwe film probeert de Deense regisseur Mads Brügger ('The Ambassador') samen met privé detective Göran Bjorkdahl het mysterie rond de dood op Dag Hammarskjold te ontrafelen. Hun speurtocht leidt hen naar een misdaad die veel gruwelijker is dan de moord op een VN-secretaris.

FOTO'S

 

Pers
“Cold Case Hammarskjöld” is a singular experience that counts as one of the most honestly disturbing and provocative nonfiction films in years." - Variety

"This speculative and disturbing, if entertaining, exposé is not to be missed. " Filmmaker Magazine

"Brugger's most satisfyingly unsatisfying effort is a conspiracy-fueled murder mystery with some hilarious meta-commentary." - Hollywood Reporter

DETAILS
Producent: Peter Engel / Wingman Media
Scenario: Mads Brügger
Muziek: John Erik Kaada, Senjan Jansen
Gesproken taal: Deens, Engels
Releasedatum: 03 april 2019

Vertoningen

Eind januari gaat 'Cold Case Hammarskjöld' in première op het Sundance Filmfestival. Op 27 maart opent de film documentairefilmfestival DOCVILLE in Leuven. Vanaf 3 april speelt de film in de zalen.

Nieuws

COLD CASE HAMMARSKJÖLD IN HET NIEUWS
“Belgische piloot biechtte moord op VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld op”

VN-secretaris-generaal Hammarskjöld was in 1961 onderweg vanuit Leopoldstad, het huidige Kinshasa, voor vredesbesprekingen naar Katanga. Zijn vliegtuig stortte in de nacht van 17 op 18 september neer. Rond de crash hangt al bijna 60 jaar een waas van mysterie.

Een van de onthullingen in de film is een nieuwe getuigenis van de Belgische parachutist Pierre Coppens. Coppens beweert dat de Belgische gevechtspiloot Jan Van Risseghem hem toevertrouwde dat hij Dag Hammerskjöld's vliegtuig heeft neergehaald.

Het nieuws werd op 13.01 bekend gemaakt in De Morgen.